Ден на Земята

Ден на Земята

За поредна година специалистите от екипа на РЦПППО-Смолян, децата и учениците със специални потребности отбелязаха Деня на Земята- 22 април, с множество разнообразни инициативи за по-зелено и по-справедливо бъдеще за нашата планета.

Тазгодишната тема за Деня на Земята е „Инвестирайте в нашата планета“. Тя подчертава значението на посвещаването на нашето време, ресурси и енергия за разрешаване на климатичната криза.

Важно е да запомним, че независимо къде се намираме или какво правим, ние имаме силата да донесем истинска промяна за Земята. За да защитим нашата планета, трябва да инвестираме в нея. Ето няколко начина, чрез които можете да участвате активно в Деня на Земята 2023 г.:

  • Засадете дървета;

Дърветата са един от най-мощните инструменти за борба с климатичната криза. Посетете местно събитие за засаждане на дървета или се включете като доброволец в кампания на @Гората.бг, за да подпомогнете усилията по залесяване.

  • Засадете медоносни растения;

Пчелите са важни за нас не само защото правят мед, а защото от тях зависи опрашването на близо 80% от растенията на Земята, в това число ¾ от земеделските култури.

  • Намалете потреблението на пластмаса;

Замърсяването с пластмаса е един от най-важните екологични проблеми, с които се сблъскваме в днешния свят. Всички ние допринасяме за този проблем и трябва да работим за намаляване и в крайна сметка за прекратяване на пластмасовото замърсяване.

  • Направете устойчив моден избор;

Бързата мода напълно революционизира производството на облекло, но не към по-добро. Научете за вредното въздействие на бързата мода, значението на устойчивата мода и се ангажирайте с отговорно потребление.

  • Включете се в планирано или спонтанно почистване на околни пространства.