Модернизиране на РЦПППО- Смолян

Модернизиране на РЦПППО- Смолян

Залата за рехабилитация на РЦПППО - Смолян вече е оборудвана с ново, високотехнологично устройство - интерактивен под.

Уникалният образователен инструмент се състои от компютър, проектор и комплект от сензори за движение. Той разполага с над 100 игри за забавление, учене и терапия на деца със СОП от предучилищна и училищна възраст.

Интерактивният виртуален под разполага както с двигателни, така и с познавателни игри и занимания от всички области на знанието. Те подпомагат процеса на учене чрез движение. Децата участват в игрите с цялото си тяло и най-вече с ръцете и краката си. Системата може да се използва за образователни и терапевтични дейности, гимнастика, изучаване на чужд език или просто за забавление.

Освен това, децата и учениците със специални потребности в област Смолян вече ще могат да се възползват от новосъздадената солна стая в сградата на РЦПППО- Смолян.

Доказано е, че микроклиматът в солната стая благоприятства за успокояване на не рвната система. Обогатеният с кислород и солни кристали въздух повишава обменните процеси в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка. Тази допълнителна възможност за терапия ще даде възможност за цялостно въздействие върху нервно-психическото и здравословно състояние на децата със специални потребности и хронични заболявания.

solna staq